Dužnosnica UN-a: Kineski uvozni sajam nova je paradigma za globalnu suradnju

Foto: VCG

Kineski međunarodni sajam uvoza (CIIE, eng. China International Import Expo) mjesto je okupljanja ideja i kultura te nova paradigme za globalno djelovanje i međunarodnu suradnju, rekla je dužnosnica UN-a u nedjelju u Šangaju.

CIIE, kao moćna platforma za razmjenu, pokazuje predanost Kine uravnoteženju trgovinskih odnosa sa zemljama širom svijeta, posebno sa zemljama u razvoju te malim i srednjim poduzećima, rekla je Rebeca Grynspan, glavna tajnica Konferencije za trgovinu i razvoj Ujedinjenih naroda (UNCTAD-a, eng. United Nations Conference on Trade and Development), na svečanosti otvorenja šestog CIIE-a, koji se održava od nedjelje do petka.

“Kao što je Kina dokazala, otvaranje nije samo uklanjanje trgovinskih prepreka ili poticanje ulaganja, već otvaranje umova za nove ideje i srca za kulturnu razmjenu”, rekao je Grynspan.

Svijetu su očajnički potrebni solidarnost i multilateralizam, budući da je samo 15 % UN-ovih ciljeva održivog razvoja na pravom putu, a rast globalnog BDP-a usporio je ove godine na 2,4 %, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.