Dužnosnica UN-a: CIIE je važna platforma za promicanje međunarodne trgovine

Foto: VCG

“Vidimo CIIE kao važnu platformu za promicanje međunarodne trgovine i poticanje dijaloga među nacijama o globalnom gospodarskom razvoju, posebno u kontekstu rastuće suradnje jug-jug”, rekla je Rebeca Grynspan, glavna tajnica Konferencije Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj (UNCTAD-e, eng. United Nations Conference on Trade and Development).

Kineski međunarodni sajam uvoza (CIIE, eng. China International Import Expo) odigrao je ulogu u zagovaranju otvorenih tržišta i promicanju međunarodne trgovine. Usredotočujući se na uvoz, kao i na izvoz, također je naglasio važnost uravnoteženih trgovinskih odnosa, što je izuzetno važno za mnoge zemlje diljem svijeta, rekla je Grynspan.

Ovogodišnji Međunarodni gospodarski forum Hongqiao, koji je započeo u nedjelju u Šangaju kao značajan dio CIIE-a, održava se pod sloganom “Udruživanje snaga u razvoju, otvaranje za budućnost”.

“Ovo je vrlo važna tema koja nas podsjeća da nijedno gospodarstvo, nacija ili društvo ne mogu istinski napredovati u izolaciji”, rekla je Grynspan.

Otvaranje se ne odnosi samo na uklanjanje trgovinskih prepreka ili poticanje ulaganja. Radi se o otvaranju umova novim idejama, srdaca kulturnim razmjenama i mogućnosti za našu mladež i buduće generacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.