Pojačani nadzor vozača u studenom i prosincu te u danima Martinja

Policija će u studenom i prosincu – za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te u danima Martinja provoditi pojačani nadzor vozača, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tijekom studenoga i prosinca – za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, većeg konzumiranja alkohola i općenito povećanog domaćeg, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća te stradavanja, ističu iz MUP-a. Pojačani nadzor prometa na cestama.

Stoga će policija do kraja godine kontinuirano pojačano raditi na sprečavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu – alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

U te aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr. Martinje 2023.

Od 10. do 12. studenog 2023., u povodu narodnog običaja krštenja mošta, Martinja, i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, policija će dodatno raditi na sprečavanju i sankcioniranju vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostavom većeg broja kontrolnih punktova.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.