Visoki vojni dužnosnik: Kina će čuvati svjetski prosperitet i stabilnost s Rusijom

Foto: VCG

Kina je spremna surađivati s Rusijom na zajedničkoj zaštiti interesa obje zemlje, kao i globalnog i regionalnog prosperiteta i stabilnosti, rekao je Zhang Youxia, potpredsjednik kineskog Središnjeg vojnog povjerenstva, tijekom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u srijedu u Moskvi.

Putin je istaknuo da su prijateljski odnosi između Rusije i Kine pogodni za održavanje globalnog i regionalnog mira i stabilnosti, što je potpuno drugačije od vrste savezništava sklopljenih tijekom Hladnog rata.

Ruski predsjednik pozdravio je brz razvoj bilateralnih gospodarskih i trgovinskih veza posljednjih godina, rekavši da dvije zemlje održavaju blisku koordinaciju na međunarodnim multilateralnim platformama kao što su Ujedinjeni narodi, Šangajska organizacija za suradnju i BRICS.

Rusija je spremna jačati stratešku komunikaciju s Kinom, podići razinu praktične suradnje i kontinuirano poticati dublji razvoj bilateralnih odnosa dviju zemalja i njihovih vojski, rekao je ruski predsjednik.

Zhang je sa svoje strane istaknuo da se prijateljstvo između Kine i Rusije neprestano razvijalo i jačalo s vremenom. Ove su godine dvojica šefova država održala dva uspješna sastanka i postigli niz važnih konsenzusa, crtajući novi nacrt kinesko-ruskih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.