Kina objavljuje prvi indeks razvoja BDS-a, vidi napredne aplikacije

Foto: VCG

Prvo izvješće o indeksu industrijskog razvoja u polju BeiDou Navigation Satellite System (BDS) pokazuje da je broj terminalnih uređaja koji koriste BDS u Kini dosegao oko 23 milijuna od prve polovice 2023., što je povećanje od više od 7,27 milijuna u odnosu na isto razdoblje razdoblje prošle godine.

Izvješće o indeksu razvoja BDS industrije u Kini, koje se izrađuje na godišnjoj osnovi i objavljeno je u četvrtak, objektivno i sveobuhvatno prikazuje sve aspekte razvoja BDS aplikacija u zemlji.

Nove podatke objavili su Globalni navigacijski satelitski sustav (GNSS) i LBS Association of China (GLAC) na prvoj Kineskoj geografskoj informacijskoj konferenciji za geodeziju, fotogrametriju i kartografiju održanoj u Deqingu, istočnokineskoj pokrajini Zhejiang.

Yu Xiancheng, voditelj GLAC-a, rekao je da je “tijekom proteklih 10 godina BDS industrija održala visok rast i brzi razvoj te je napredovala u marketingu, industrijalizaciji, internacionalizaciji i masovnoj primjeni.”

“Razmjer BDS aplikacija se širi. Kineska BDS industrija polako korača u novu fazu visokokvalitetnog razvoja”, dodao je Yu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.