Kupujmo domaće, hrvatsko i slavonsko

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u petak su pozvali građane da se uključe u novu kampanju Kupujmo hrvatsko te poručili kako se kupnjom domaćih proizvoda čuvaju domaća proizvodnja i radna mjesta.

Iz Komore iznose podatke iz studije Ekonomskog instituta u Zagrebu koja je pokazala da, ako bi svaki hrvatski građanin prosječno mjesečno potrošio 14 eura (108 kuna) više na domaće proizvode, to bi donijelo rast bruto dodane vrijednosti za 1,1 posto godišnje te rast poreznih prihoda od jedan posto.

Uz podršku i potrošača i poduzetnika, u srednjem roku moguće je osigurati dodatan rast BPD-a od 0,64 posto te osigurati zapošljavanje novih 10. 600 zaposlenih – uz ekvivalentan rast plaća. To je optimističan scenarij koji se događa kada istovremeno i u sinergiji djeluju i poticanje hrvatske potrošnje i poticanje hrvatske proizvodnje, pokazuju rezultati navedene studije, navodi se u priopćenju HGK objavljenom na njihovim web stranicama.

Iz HGK napominju i kako je u 2023. Odjel za upravljanje kvalitetom proveo je istraživanje o prepoznatljivosti znakova kvalitete HGK Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko među potrošačima.

Rezultati istraživanja pokazali su da je 92,9 posto ispitanika upoznato sa znakovima kvalitete HGK.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.