Osječki proračun za iduću godinu u iznosu 140 milijuna eura

Osječko Gradsko vijeće većinom glasova usvojilo je gradski proračun za iduću godinu u iznosu 140 milijuna eura.

Predstavljajući vijećnicima novi proračun, gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako ovaj proračun karakterizira racionalnost u trošenju izvornih proračunskih prihoda uz nastavak oslanjanja na europska sredstva kod financiranja strateški važnih projekata.

Istaknuo je kako će proračun omogućiti visoku razinu i kvalitetu javnih usluga te daljnji gospodarski napredak.

– Svim građanima u Osijeku će rasti plaće. Grad Osijek jedini je veliki grad u Hrvatskoj koji ukidanje prireza neće kompenzirati povećanjem poreza na dohodak, tako da će svim građanima rasti plaće, na što smo izuzetno ponosni. To smo mogli omogućiti našim sugrađanima jer smo ove dvije godine vodili pametnu i racionalnu financijsku politiku – poručio je gradonačelnik Radić.

– Za financijsko razdoblje do 2027. Urbanoj aglomeraciji Osijek na raspolaganju je 55 milijuna eura, što je 15 milijuna eura više nego u prethodnom. Bitno je reći i da je do sada u osječkoj Urbanoj aglomeraciji bilo 19 jedinica lokalne samouprave, sada ih je 10 – podsjetio je gradonačelnik.

Kao neke od projekata koji se planiraju realizirati naveo je uređenje kompleksa Gradski vrt s izgradnjom perivoja, izgradnju nove gradske knjižnice, uređenje najužeg središta grada te središta Gradske četvrti Retfala, obnovu zgrade i revitalizaciju parka Zrinjevac, uređenje tržnice, izgradnju biciklističkih staza u Tenji, Josipovcu i Donjem gradu, izgradnju sportsko rekreacijske infrastrukture oko bajera na području grada, rekonstrukciju i obnovu Hrvatskog narodnog kazališta, nabavku električnih autobusa za prijevoz djece te revitalizaciju dijela prostora bivše tvornice OLT.

Neki od strateških projekata koji će se također realizirati u idućem trogodišnjem razdoblju su, kazao je, druga faza rekonstrukcije kupališta Copacabana vrijedna sedam milijuna eura, te završetak izgradnje tri i rekonstrukcije dvaju dječjih vrtića ukupno vrijedne 7,8 milijuna eura.

Više pročitajte na osijek.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.