Dvije trećine Hrvata planira ove zime putovanja na odmore

Najviše ih planira u inozemstvo i na skijanje, te bi tako proveli prosječno tjedan dana i pritom potrošili više nego lani, pokazalo je istraživanje portala MojPosao u povodu “hrvatskog skijaškog tjedna”.

To istraživanje o zimovanjima MojPosao proveo je na uzorku od 400 ispitanika starijih od 16 godina, a od dvije trećine ili 69 posto građana koji planiraju zimovanje, više ih od polovice ili 53 posto namjerava na zimovanje i više puta tijekom zimske sezone.

– Zimski odmori kraće traje nego ljetni godišnji odmori, ali više koštaju”, napominju istraživači, potvrđujući to i podacima iz istraživanja da 43 posto ispitanih smatra da će na zimovanje potrošiti više nego na ljetovanje, a 29 posto planiraju potrošiti jednako kao i tijekom ljetovanja.

Njih 28 posto na zimovanje planira potrošiti manje nego na ljetovanje, i to prvenstveno oni koji idu na kraća putovanja i češće putuju unutar Hrvatske.

U inozemstvu znatno veća potrošnja na zimovanju nego u Hrvatskoj.

Većina anketiranih koji će putovati u zimskim mjesecima ili njih 83 posto reklo je da ide na zimovanje, a manji dio ili njih 17 posto planira putovanje koje nije vezano uz zimske radosti nego za odlaske u toplije krajeve.

Najčešće trajanje planiranog zimskog odmora je tjedan dana, što je reklo njih 33 posto, dok će ih nešto kraće, dva do tri dana na tim putovanjima boraviti njih 27 posto, a četiri do pet dana 28 posto.

Na zimovanje u Hrvatskoj odlučuje se tek manji broj ispitanih građana, 10 posto, najvjerojatnije, kako procjenjuju s portala MojPosao, zbog malog broja skijališta, te će ih većina s tim ciljem putovati u Austriju, Italiju, Sloveniju, Francusku te Bosnu i Hercegovine.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.