Četiri kandidata za šefa DORH-a

Državnoodvjetničko vijeće (DOV) objavilo je imena kandidata koji se natječu za poziciju novog glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Među njima je Emilio Kalabrić, aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice, koji je na toj poziciji od početka prošle godine, a prije toga je obnašao dužnost županijskog državnog odvjetnika u Zadru. Prijavu poslao je i Nikša Wagner, aktualni zamjenik županijske državne odvjetnice u Splitu, a koji se u svojoj tužiteljskoj karijeri najviše profilirao na predmetima iz područja gospodarskog kriminaliteta. Na čelo DORH-a htio bi i odvjetnik Mladen Dragičević, koji se i prije četiri godine također kandidirao za ovo mjesto. Četvrti kandidat je Ivan Turudić, sudac Visokog kaznenog suda, koji je javnosti, među ostalim, poznat i po presudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek je ranije najavila kako se ne namjerava kandidirati.

DOV je izvijestio da će na 25. sjednici, zakazanoj za 9. siječnja ove godine, utvrditi pravodobnost i potpunost prijava.

U DOV-u dodaju da će pravodobne i potpune prijave kandidata koji ispunjavaju opće i posebne uvjete za imenovanje za glavnog državnog odvjetnika, dostaviti Vladi RH., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.