Kina i Cote d’Ivoire obećale unaprjeđenje uzajamno korisne suradnje

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se s ministrom vanjskih poslova Obale Bjelokosti Kacouom Houadjom Leonom Adomom u četvrtak u Abidjanu, gospodarskoj prijestolnici te zapadnoafričke zemlje, pri čemu su obećali unaprjeđenje sveobuhvatne suradnje kako bi postigli obostrano korisne rezultate.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da su Kina i Cote d’Ivoire prijatelji i partneri koji teže razvoju i revitalizaciji, a obostrano korisna suradnja dviju zemalja postigla je plodne rezultate.

Kina će čvrsto poduprijeti Afriku u očuvanju nacionalnog suvereniteta, neovisnosti i nacionalnog dostojanstva te podržati afričke zemlje u traženju snage kroz jedinstvo i istraživanje razvojnog puta s afričkim značajkama koji ubrzava razvoj uz zadržavanje neovisnosti, rekao je Wang.

Kina će unaprijediti sinergiju razvojnih strategija i razmjenu iskustava upravljanja s Afrikom kako bi ubrzali realizaciju modernizacije u Kini i Africi, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.