Osijek dobitnik Zlatnog bora

Po izboru čitatelja Večernjeg lista iz cijele Hrvatske, osječki Advent ponovno je proglašen najljepšim. Visoko treće mjesto dobio je i od stručnog žirija.

Svečana dodjela nagrada za NajAdvent održala se u četvrtak u Zagrebu, a nagradu je preuzela zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

Osvajanje još jednoga Zlatnog bora komentirao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Nagrade nikada nisu motiv, ali su lijepa potvrda. I ovo je pokazatelj da se Osijek nacionalno prepoznaje kao poželjna turistička destinacija. Osijek je u velikom turističkom uzletu. Kontinuirani rast najbolje potvrđuju novi rekordi u noćenjima u našem gradu – u 2023. ostvarili smo ih 16% više u odnosu na prethodnu godinu. Tome doprinosi investiranje u programe i infrastrukturu, ali i zabavne, kulturne i sportske manifestacije koje se organiziraju tijekom čitave godine, kao i Advent koji je treću godinu za redom prepoznat kao najljepši u Hrvatskoj. Ipak, najvažniji sastojak našeg turističkog uspjeha su naši ljudi – pristupačni i otvoreni. Oni su ti koji posjet Osijeku, pa tako i Adventu, čine posebnim”, izjavio je gradonačelnik Ivan Radić.

Osječki Advent najdužim je nizom svjetlosnih pahulja kroz najljepšu secesijsku ulicu Europe, povezao najčarobniji središnji gradski bor (ujedno najfotografiraniji bor ove godine u Hrvatskoj) sa toplom Tvrđom. Tvrđa je uz Adventić za druženje s obitelji i prijateljima kod posebno osvjetljenje crkve Sv. Mihovila vikendom donosila velike Adventske koncerte u sada već za zabavu afirmiranoj Franjevačkoj ulici. Pravi Djed Božićnjak bio je poseban gost ove godine, i za svoj središnji ured izabrao je Trg Sv. Trojstva, gdje se uz festival božićnih jelki smjestio najveći panoramski kotač u Hrvatskoj.  Djed se uselio u Arheološki muzej i u suradnji s počasnim finskim konzulatom donio dašak originalne, finske čarolije i oduševio tisuće malih Osječana, koji su uz klizalište i lunapark, njegov Ured birali kao najdražu lokaciju Adventa. A Hrvatsku je oduševila njegova čestitka zahvale na finskom, i mašnica koju je na odlasku ostavio na Pješačkom mostu, kao zahvalu za ugodno gostoprimstvo.

Nakon najveselije dječje nove godine, koja je Tvrđu ispunila dječjim koracima i osmjesima, još jedna lokacija u Tvrđi pokazala je svoju veličinu. Središnji doček Nove Godine na dupkom ispunjenom Trgu Vatroslava Lisinskog uveo nas je u 2024. onako kako treba: zajedno, nasmijani, dobro raspoloženi, spremni za još jednu rekordno dobru godinu u našem Osijeku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.