Ovogodišnja Noć muzeja na temu “Muzeji i nova publika”

Ovogodišnja Noć muzeja, koja će se održati u petak, 26. siječnja na temu “Muzeji i nova publika” okupit će od 18 sati do jedan sat iza ponoći 258 ustanova koje će u 134 grada diljem Hrvatske pripremiti šestotinjak aktivnosti.

Noć muzeja u Osijeku

Središnje mjesto osječke Noći muzeja bit će Muzej slavonije gdje posjetitelje očekuje program od 16 sati do 22 sata. U izložbenom postavu Zbirke skulptura i natpisa – izbor građe iz fundusa Muzeja Slavonije bit će priređena demonstracija modeliranja u glini prema bistama i plitkim reljefima izloženim u muzeju.

Izložbom se javnosti i stručnjacima predstavlja dio vrlo bogatog fundusa Zbirke skulptura i natpisa Muzeja Slavonije nastalog u Osijeku, Slavoniji i u značajnim umjetničkim središtima Europe od kraja 17. stoljeća do danas.

Tu je i izložba “MUO u Slavoniji – Slavonija u MUO” predstavlja odabir predmeta iz čak četrnaest zbirki zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Na izložbi su prikazani najreprezentativniji predmeti iz zbirki slikarstva, tiskarstva i knjigoveštva, grafičkog dizajna, starije i novije fotografije, grafike, glazbenih instrumenata, kiparstva, bjelokosti, satova, tekstila, metala, stakla, keramike i namještaja.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.