Kineski veleposlanik zahtijevao “ispravne odgovore” na pitanja ključna za odnose Kine i SAD-a

Kineski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Xie Feng pozvao je u nedjelju na napore za pronalaženje ispravnih odgovora na pitanja kako se Kina i Sjedinjene Američke Države mogu slagati, kako ukloniti prepreke obrazovnim razmjenama i kako obnoviti prijateljstvo između kineske i američke mladeži.

Xie je rekao da su ova tri pitanja ključna za odnose Kine i SAD-a u novom dobu. To je izjavio na događanju za obilježavanje 45. godišnjice razmjene studenata iz Kine i SAD-a i gala večeri povodom Blagdana proljeća 2024. za kinesku i američku mladež.

Kako bi provela inicijativu o pozivanju 50 000 mladih Amerikanaca na razmjene i studijske programe u Kini u sljedećih pet godina koju je kineski predsjednik Xi Jinping najavio u San Franciscu, Kina će uspostaviti program YES – Stipendiju za mlade izaslanike (eng. Young Envoys Scholarship) te poticati različite oblike suradnje, poput programa razmjene između škola, kratkih posjeta, ljetnih škola i zimskih kampova, rekao je Xie.

“Pozivamo više mladih prijatelja iz Sjedinjenih Američkih Država da vide Kinu vlastitim očima, putuju prostranstvima zemlje vlastitim nogama i postanu nova generacija izaslanika prijateljstva između naše dvije zemlje”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.