Wang Yi: Kina cijeni tajlandsku podršku načelu jedne Kine

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u ponedjeljak u Bangkoku da Kina cijeni tajlandsku potporu načelu jedne Kine.

Wang je to rekao tijekom sastanka s tajlandskim premijerom Sretthom Thavisinom, ističući da je tajvansko pitanje pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kine.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je kako Kina vjeruje da će Tajland nastaviti razumijevati i podržavati kineski cilj ponovnog ujedinjenja.

Kina je sretna jer Tajland, koji je važna zemlja u regiji, igra pozitivnu ulogu u regionalnoj stabilnosti i svjetskom miru, dodao je Wang.

Budući da su Kina i Tajland sveobuhvatni strateški suradnički partneri, jačanje uzajamnog povjerenja i obostrano korisne suradnje između njih pružilo bi daljnje jamstvo mira u Aziji i poticaj regionalnom razvoju, rekao je Wang.

Istaknuo je kako je svrha njegova posjeta provedba konsenzusa čelnika dviju zemalja, unapređenje pragmatične suradnje u raznim područjima te još veće približavanje odnosa Kine i Tajlanda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.