Kinesko ministarstvo vanjskih poslova priređuje prijem za Novu 2024. godinu

Foto: Xinhua

Ministar vanjskih poslova Wang Yi u srijedu je bio domaćin novogodišnjeg prijema kineskog ministarstva vanjskih poslova 2024. u Nacionalnom centru za izvedbene umjetnosti u Pekingu.

Događaju je nazočilo više od 400 ljudi, uključujući diplomatske izaslanike iz raznih zemalja, predstavnike međunarodnih organizacija u Kini i predstavnike odjela kineske vlade.

Obraćajući se na prijemu, Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da je kineska diplomatska služba dorasla izazovima i napredovala s velikim osjećajem odgovornosti tijekom protekle godine.

Kina je ostala predana dijalogu i suradnji, služila je kao čvrst stup u zdravim interakcijama između velikih zemalja i djelovala na načelima prijateljstva, iskrenosti, uzajamne koristi i uključivosti, rekao je. Kina se pokazala pouzdanim partnerom u zajedničkoj izgradnji azijske zajednice i snažnim motorom u promicanju globalnog oporavka, težila je napretku za sve, bila je čvrst član Globalnog juga i ostala predana promicanju mirovnih pregovora, dajući nove doprinose svjetskom miru i zajedničkom razvoju, rekao je Wang.

Godina 2024. ključna je za napredak kineske modernizacije na svim frontama. Izgradnja zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo plemeniti je cilj kojemu Kina teži u svojoj diplomaciji velikih zemalja s kineskim obilježjima za novo doba, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.