Očekuje se porast dolaznih i odlaznih putovanja za nadolazeći Blagdan proljeća

Foto: VCG

Očekuje se da će Kina zabilježiti porast dolaznih i odlaznih putovanja tijekom nadolazećih praznika za Blagdan proljeća, vraćajući se na razine prije pandemije iz 2019., priopćila je u nedjelju Nacionalna imigracijska uprava.

Procjenjuje se da će kinesko kopno tijekom blagdanskog razdoblja od 10. do 17. veljače ove godine bilježit dnevni prosjek od 1,8 milijuna dolaznih i odlaznih putovanja, što je povećanje od otprilike 3,3 puta u usporedbi s prošlom godinom, rekli su iz uprave.

Uprava procjenjuje da će se vrhunac protoka putnika u glavnim međunarodnim zračnim lukama odvijati između 8. i 11. veljače te 16. i 17. veljače, dok se očekuje da će kopneni granični prijelazi prema Hong Kongu i Makao imati vrhunac od 11. do 15. veljače

Zbog olakšavanja učinkovitih ulazaka i izlazaka tijekom praznika, službe za graničnu inspekciju dobile su upute da poboljšaju praćenje protoka putnika i pravodobno objavljuju relevantne informacije za upute putnicima.

Angažirano je dovoljno osoblja kako bi se osiguralo da kineski građani prođu kroz carinske redove za najviše 30 minuta, dodali su iz uprave.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.