Kampanja “One Billion Rising” ili „Milijarda ustaje”

Kampanja “One Billion Rising” ili „Milijarda ustaje” kao inicijativa za podizanje svijesti javnosti o prevenciji nasilja nad ženama održana je u Osijeku. Riječ je o globalnoj plesnoj kampanji koju je započeo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama.

U sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja”, Policijska uprava osječko-baranjska već desetu godinu sudjeluje u ovoj kampanji. Rasplesanim policijskim službenicima pridružili su se i plesni studio “Shine”, Društvo Naša djeca Grada Osijeka, Područni ured civilne zaštite, Gradsko društvo crvenog križa, plesni studio D&D te učenici učeničkih domova i srednjih škola s područja Grada Osijeka.

“Zanimanje je veliko iako je u početku bilo malo skromnije, ali nakon deset godina vidimo veliki broj djece, odraslih, predstavnika organizacija s područja Osijeka. Zanimanje je veliko iz jednog razloga, što nam je glavni cilj, da nas se što više okupi i da pokušamo što većem broju ljudi uputiti apeč za ovo što mi radimo, a to je upućivanje na problem nasilja među ljudima, a pogotovo na današnji dan obilježavati nasilje nad ženama. Znamo, što se tiče nasilja u obitelji, 85 posto je muškarac, a samo 15 posto žena počinitelj nasilja. Samim time želimo ukazati na ovaj problem i potaknuti sve ljude da sinergijskim radom smanjimo taj problem,” naglasio je Marko Marić s poslova prevencije Ureda načelnika Policijske uprave osječko – baranjske.

Foto: Stjepan Filipović / HRT – Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.