Policija upala u Ministarstvo kulture, prostorije HAZU-a i HŽ infrastrukture

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) policijski istražitelji, kako se neslužbeno doznaje, uz sudski nalog pretraživali Ministarstvo kulture u istrazi u kojoj je prvoosumnjičeni bivši dekana Geodetskog fakulteta Almin Đapo.

Istražitelji traže mailove, dokumentaciju i mobile uređaje osoba koje do sada još nisu izuzeli.

Iz Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) priopćili su da provode hitne pretrage i istražne radnje u sklopu istrage koja se provodi zbog sumnje u počinjenje subvencijske prijevare i korupcije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

“Ove aktivnosti, čiji je cilj prikupljanje dokaza, odnose se na nekoliko hrvatskih državljana za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu financijskih interesa Europske unije.

Prikupljanje dokaza odvija se u nastavku istrage koju provodi EPPO u suradnji s Nacionalnim policijskim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave”, priopćili su.

EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.