CGTN-ove ankete: Sljedeća “Kina” je i dalje Kina!

“Sljedeća “Kina” je i dalje Kina!” Kineski predsjednik Xi Jinping citirao je ovaj komentar kineske poslovne zajednice na Sastanku izvršnih direktora Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje 2023. kako bi istaknuo prilike Kine na globalnom tržištu. Prema anketama koje su proveli CGTN i kinesko Sveučilište Renmin  putem Međunarodnog komunikacijskog istraživačkog instituta za novo doba, preko 90 % (90,6 %) globalnih ispitanika pohvalilo je Kinu kao važnu zemlju te smatraju da je produbljivanje obostrano korisne suradnje s Kinom u njihovom interesu. Ovo je postao zajednički konsenzus u međunarodnoj zajednici.

U anketi je čak 84,5 % globalnih ispitanika pohvalilo Kinu kao najutjecajnijeg gospodarskog igrača u svijetu, a 81,9 % ispitanika smatra da je Kina zemlja puna mogućnosti i da će razvoj Kine pružiti prilike svijetu. 75,6 % ispitanika nada se da njihove zemlja mogu održati dobre odnose s Kinom, vjerujući da aktivno sudjelovanje Kine u međunarodnim poslovima može pomoći u održavanju pravednog i razumnog međunarodnog poretka.

U anketi 76,5 % ispitanika se složilo da je Kina zemlja vrijedna poštovanja, dok je 84,2 % globalnih ispitanika pohvalilo Kinu kao uspješnu zemlju, a 80,1 % ispitanika vjeruje da međunarodni utjecaj Kine raste te očekuju da će Kina pružiti više dragocjenog iskustva za globalno upravljanje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.