Tribina o položaju žena na radnom mjestu

Uoči sutrašnjeg Dana žena Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizirao je veliku tribinu o položaju žena na radnom mjestu.

Nažalost, o tim temama i dalje treba govoriti jer, unatoč desetljećima upozoravanja, uznemiravanje i nasilje i dalje su raširen problem.

Istaknuto je da prijave žena konstantno stižu te da trpe psihičko i seksualno uznemiravanje, zlostavljanje te omalovažavanje nadređenih. Kritizirali su i poslodavce koji bi, poručuju, trebali reagirati na vrijeme, a ne kada nasilje eskalira.

– Nažalost, od korone na ovamo, svi oblici nasilja su se pojačali. Imamo dosta uznemiravanja na radnom mjestu, ima i mobinga, ima uznemiravanja i nekorektnog ponašanja i nasilja od strane trećih osoba i kupaca, i zato mislim da je važno govoriti o toj temi, rekla je Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine.

– Bitno je da budemo borbene, glasne i da se zajednički udruženo borimo za naša prava. Da se nasilje proširilo, a mogla bih čak reći da je i na svome vrhuncu, pokazuju i događaji, jer se to nasilje prebacilo iza zatvorenih vrata na ulicu, a s ulice na radno mjesto, rekla je Emina Ibrahimi, predsjednica ženske sekcije SSSH., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.