Kineska stručnjakinja: Kina je postigla značajan napredak u zaštiti osoba s invaliditetom

Foto: VCG

Kina je postigla institucionaliziranu zaštitu i uspostavila sustavne usluge za osobe s invaliditetom, rekla je u ponedjeljak Zhou Lulu, stručnjakinja sa Sveučilišta u Guangzhouu.

Na godišnjoj raspravi o pravima osoba s invaliditetom tijekom 55. zasjedanja Vijeća za ljudska prava u Ženevi, Zhou je izložila aktivno kinesko djelovanje za zaštitu prava osoba s invaliditetom.

Prije svega, Zhou je naglasila da bi osobe s invaliditetom trebale ostvarivati prava u svim aspektima društvenog života, uključujući, ali ne ograničavajući se na, obrazovanje, zapošljavanje, kulturni život, socijalnu skrb i prijateljstvo prema okolišu.

Kina je donijela niz zakona, propisa i mjera, istovremeno ulažući napore u promicanje uključivog obrazovanja i zapošljavanja te izgradnju okruženja bez prepreka, rekla je Zhou.

Također je rekla da su se usluge koje se pružaju osobama s invaliditetom transformirale od djelomične pokrivenosti do uključivanja cjelokupne populacije osoba s invaliditetom, od privremene pomoći do institucionalizirane zaštite i od individualizirane podrške do redovitih usluga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.