Osječki Zoološki vrt dobio Pixbox

Posjetitelji osječkoga Zoološkog vrta odnedavno imaju priliku s pomoću autonomne fotoinstalacije izraditi i preuzeti suvenir – fotografije u digitalnom ili fizičkom obliku. Pixbox – hrvatski je proizvod financiran novcem malih poduzetnika, a nakon probne faze u Osijeku, plan ga je postaviti na niz drugih atraktivnih lokacija diljem zemlje.

Htjeli biste ovjekovječiti ili samo dokumentirati svoj posjet Zoološkom vrtu – dovoljno je stati pred objektiv Pixbox automata i odabrati željenu vrstu pozadine za fotografiju.

Posjetitelji sami odlučuju kako će se postaviti na sceni koja je svojevrsno studijsko platno. Tako mogu biti sigurni da će se njihova omiljena životinja naći na jedinstvenoj zajedničkoj fotografiji.

– Odlično je, jako mi se sviđa zato što većina nas slika to sa mobitelom i nikad’ ne podijelimo, ovaj, fotografije, osim na društvenim mrežama, i onda kad se prisjetite, dobro je ima, a ovako dobijete, platite odmah i ostane vam odmah za uspomenu, samo su neke od reakcija građana.

Nitko sretniji od najmlađih posjetitelja koji su za društvo na fotografijama odabrali najatraktivnije stanovnike Zoološkog vrta.

Za probni rad inovativne fotoinstalacije osječki Zoološki vrt nije odabran slučajno.

– Prošle godine smo uveli besplatan internet za svu našu posjetu, tako da, to ne bi bio, znači, ovo sve ne bi bilo moguće da to nismo napravili prije toga, tako da i sad’ samo nam je cilj da nastavimo raditi na digitalizaciji, rekao je Nikica Jukić, voditelj Zoološkog vrta Osijek.

Iza Pixboxa stoji višegodišnji rad i uložene tisuće eura malih poduzetnika. Glavni je izazov tvorcima bio proizvesti uređaj koji će uvijek isporučiti savršenu fotografiju.

– Kad, možda, uvjeti nisu najbolji za nekakav selfie odraditi, životinje možda spavaju, nisu baš u nekakvoj poziciji da se, da se slikaju na savršeni način i onda naš uređaj uvijek oslikava najbolje fotografije, savršenu fotografiju koju odmah imate kao suvenir, govori Belizer Zečić, tvrtka PixBox.

Da bi uređaj poput Pixboxa korisnicima bio što jednostavniji za uporabu, treba kvalitetno integrirati složene elektroničke i mehaničke sustave. Plan tvoraca je da se ovakvi napredni fotoautomati u budućnosti nađu na atraktivnim hrvatskim, ali i europskim turističkim odredištima., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.