CMG emitira prvi dokumentarac na engleskom sinkroniziran umjetnom inteligencijom

Kineska državna medijska kuća Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group) u utorak je na svojoj 5G platformi za nove medije Yangshipin predstavila svoju prvu dokumentarnu seriju na engleskom jeziku sinkroniziranu umjetnom inteligencijom naslovljenu “Na tragu kineskog zmaja” .

Povodom obilježavanja godine Zmaja, kineska verzija mikro-dokumentarne serije “Na tragu kineskog zmaja” prethodno je emitirana na CMG-ovim televizijskim kanalima CCTV-1 i CCTV-9.

Engleska verzija serije sinkronizirana umjetnom inteligencijom sastoji se od 7 epizoda, od kojih svaka traje oko 5 minuta. S humorističnim objašnjenjima i duhovitim vizualnim prikazima, objedinjuje elemente povijesti, književnosti, arheologije i biologije te predstavlja niz dobro poznatih kulturnih i povijesnih relikvija na temu kineskog zmaja, poput zmaja od žada u obliku slova C iz kulture Hongshan i tirkiznog artefakta u obliku zmaja iskopanog na nalazištu Erlitou.

Kao posljednja prekretnica u primjeni umjetne inteligencije od osnivanja CMG-ovog studija za umjetnu inteligenciju, dokumentarna serija na engleskom koristi tehnologiju umjetne inteligencije za podršku cjelokupnom procesu prevođenja, uključujući prepoznavanje zvuka, prijevod teksta, kloniranje glasa i zamjenu zapisa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.