Londonski sajam knjiga istaknuo suradnju između kineskih i međunarodnih izdavača

Foto: VCG

Londonski sajam knjiga, jedan od najvećih na svijetu, započeo je u utorak s ljudima iz industrije knjiga koji su pozvali na veću suradnju između kineskih i međunarodnih izdavača.

U razgovoru za Novinsku agenciju Xinhua nakon pokretanja serije “Kineska perspektiva”, Jeremy North, direktor za izdavanje knjiga u kući Taylor & Francis, rekao je da ljudi ne trebaju samo knjige koje su napisali zapadni znanstvenici, već i one koje dolaze izravno iz Kine.

“Naša partnerstva s kineskim izdavačkim partnerima prekrasan su primjer kako, što god da se događa u svijetu, možete raditi zajedno i činiti stvarno kreativne stvari”, rekao je North. “Postoji velika korist jer dobro izdavaštvo, dobra učenost i dobre informacije pomažu mnogim ljudima.”

Ove godine na sajmu oko 50 kineskih izdavača izlaže više od 3200 vrsta knjiga s temom Kine, koje pokrivaju širok raspon područja, uključujući politiku, kulturu, akademske radove i popularne teme kao što su niske emisije ugljičnog dioksida i umjetna inteligencija. Trećina tih naslova su izdanja na stranom jeziku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.