Predstavnik Hong Konga: Članak 23 ključna je zaštita za sigurnost Hong Konga

Foto: VCG

Članak 23. Temeljnog zakona Posebne upravne regije Hong Kong u Kini služit će kao ključni zaštitni mehanizam koji štiti sigurnost i društvenu stabilnost regije, rekao je zastupnik Zakonodavnog vijeća Hong Konga u utorak u Ženevi.

Junius Ho Kwan-yiu, predstavnik Međunarodne udruge za besplatne pravne usluge, rekao je to prilikom obraćanja na 55. zasjedanju Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi u Švicarskoj.

Ho je rekao da je trenutno u Ženevi jer je preživio prosvjede u Hong Kongu 2019. Tijekom predizborne kampanje u Tuen Munu 6. studenoga 2019.  napao ga je čovjek s nožem koja se pretvarao da ga podržava.

“Danas sam ovdje jer je nož koji me je ubo jedva promašio moje srce i ne želim da se to ikada više dogodi u civiliziranom društvu”, rekao je Ho.

Uz potporu gotovo 2,2 milijuna stanovnika Hong Konga, ustavna dužnost konačno će postati stvarnost, rekao je Ho, dodajući da se nitko više nikada ne bi trebao osjećati ugroženim od maltretiranja i zastrašivanja lokalnih terorista u Hong Kongu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.