USKOK upao u PPD, izuzima se dokumentacija

Foto: HRT / HTV

Policija je počela pretragu u sjedištu tvrtke Prvo plinarsko društvo (PPD) u Vukovaru.

Pregledavala se i izuzimala dokumentacija, a uhićenja za sada nema. Doznaje se kako je riječ zapravo o dijelu istrage iz afere jedne druge tvrtke –  Tri D Rada.

– Nije bilo pretresa ni ureda niti privatne imovine. Istražiteljima je zanimljiv bivši direktor iz INA-e Damir Škugor, javnosti poznat iz afere “teške” milijardu kuna. Osim njega, istražitelji istražuju poslove njegove majke Rade Škugor, koja je bila odgovorna osoba i vlasnica tvrtke Tri D Rada, a uz njih istražuje se uloga i jednog od direktora iz grupacije PPD-a Damira Spudića.

– Rada Škugor osnovala je tvrtku Tri D Rad na kraju 2020. godine. Bila je registrirana za poslove prometa trgovine plinom i opskrbe električnom energijom između ostaloga. Ostvarila je zapanjujuću dobit od čak više od 23 milijuna tadašnjih kuna. Godinu dana poslije, u studenom 2021., tvrtku je zatvorila, svu zaradu zadržala za sebe i ispostavilo se kako je riječ o jednokratnoj transakciji u kojoj su osobe poslovno povezane s Pavlom Vujnovcem uplatile 23,47 milijuna kuna na račun tvrtke Tri D Rada, i to za transakciju s otkupom dugova tvrtke Dalekovod.

– Kako je to izgledalo? Tvrtka Tri D Rada otkupila je dugove Dalekovoda i zatim ih nekoliko dana poslije preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti po gotovo dvostruko višoj cijeni. Vlasnik Construction Lina Josip Jurčević poslovni je partner Pavla Vujnovca. Za sada nema informacije kako je ova istraga usmjerena protiv Pavla Vujnovca osobno.

Više pročitajte na hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.