Crveni križ Osječko-baranjske županije izgradio banku hrane

Dugogodišnji problem skladištenja većih količina hrane, Crveni križ Osječko-baranjske županije napokon je riješio izgradnjom banke hrane. Riječ je o obnovljenom skladištu površine 500-tinjak četvornih metara, sa spremišnim prostorom, svom potrebnom logistikom i uredima. Potrebnih oko pola milijuna eura osigurano je kroz projekt Ministarstva poljoprivrede, europskih fondova i dijelom vlastitim novcem.

– Takvi objekti će nemjerljivo pomoći u radu naše logistike koja je usmjerena prema onima koji su najranjiviji u našem društvu. Ova banka hrane će omogućiti, isto tako, trgovinama koje imaju proizvode koji su pred istek roka, da ih na vrijeme dostave HCK-u, kako bi oni bili distribuirani, a ne reciklirani, naglašava Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

– Sigurni smo da će ovo nama omogućiti da se lakše predstavimo donatorima, da nas donatori prepoznaju kao ključnog partnera u OBŽ-u za prijem većih količina hrane i da ćemo zahvaljujući toj koordinaciji doniranu hranu moći distribuirati, što posrednicima u našoj županiji, koji će to onda distribuirati do svojih krajnjih korisnika, a što mi direktno do naših krajnjih korisnika u potrebi, kazala je Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.