DIP za birače pripremio edukativne videosnimke

Državno izborno povjerenstvo (DIP) učinilo je iskorak u educiranju birača o izborima za Hrvatski sabor. U devet kratkih videosnimki upoznaje ih sa svim važnijim izbornim pojmovima i procesima. Snimke su dostupne na mrežnoj stranici DIP-a.

Prvi put DIP prakticira takav način edukacije birača, čija je dobra strana što videi ne traju dugo te što biračima u razumijevanju izbornih pojmova i procesa pomažu i dobra grafička rješenja.

Izbori općenito, glasanje izvan mjesta prebivališta, identifikacija birača na biračkom mjestu, način glasanja, neke su od tema o kojima birač može dobiti informacije i odgovore na eventualne dvojbe.
Novi vid edukacije DIP je osmislio uz pomoć Carneta, a glas u videima ‘posudio’ je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Edukativni videi dostupni su na mrežnoj stranici DIP-a, u rubrici Obavijesti i upute biračima.

Slične videe DIP najavljuje i za biračke odbore čiji su se članovi na dosadašnjim izborima, a na posljednjima za Sabor bilo ih je oko 65 000, morali snalaziti u podužim podsjetnicima. U kratkim videima, klikom na točno određenu temu, sada će imati mogućnost da u svako doba u kratkom roku razriješe eventualne dvojbe, poručuju iz DIP-a., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.