400.000 eura za poboljšanje sportske infrastrukture

Osječko-baranjska županija nastavlja s ulaganjem u sportske terene i objekte na svom području te i ove godine ulaže 400.000 eura u kapitalne investicije jedinica lokalne samouprave i sportskih udruga i klubova. Tim povodom u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku potpisani ugovori o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata, a uz potpisnike ugovora, tomu je nazočio i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

– Danas smo potpisali 20 ugovora s jedinicama lokalne samouprave, odnosno 25 ugovora sa sportskim udrugama i klubovima s područja Županije vrijednih 400.000 eura. Nastavak je to prošlogodišnjih ulaganja u kapitalne sportske investicije, kada smo, pripremajući se za ovogodišnju titulu Europske regije sporta, također izdvojili gotovo 400.000 eura za projekte poboljšanja sportske infrastrukture i uvjeta rada naših sportskih djelatnika. Poseban naglasak stavljamo na djecu i mlade kojima želimo dodatno približiti sportski način života i sve ono dobro koje sport nosi. Osječko-baranjska županija je i odličan domaćin različitih sportskih manifestacija koje uz to, doprinose i turističkoj slici županije. Na ovome nećemo stati jer smo svjesni svega onoga što sport može pružiti mladom čovjeku tijekom života te ćemo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, sportaše i sportske djelatnike, nastaviti i u budućnosti – kazao je Lukić.

Na potpori Županije zahvalio se načelnik Općine Bilje Željko Cickaj istaknuvši kako će dobivena sredstva Općina uložiti u izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom. – Vrijednost čitave investicije je oko 70.000 eura, a velik dio tog iznosa, točnije 30.000 eura sufinancira nam Osječko-baranjska županija. Naime, što se tiče sporta, naša općina domaćin je niza sportskih aktivnosti, od svjetskih prvenstava do natjecanja lokalnog značaja, a sportom se bavi i više od stotinu djece s našeg područja. Upravo zbog toga, novoizgrađena će infrastruktura pridonijeti dodatnom obogaćivanju sportskih sadržaja i svega onoga što nudimo svojim stanovnicima – rekao je Cickaj.

Osječko-baranjska županija kontinuirano prati rad Teniskog kluba Đakovo, istaknuo je predsjednik Kluba Mišo Mesić, kazavši kako mu je izuzetno drago što je Županija prepoznala napore njihovog sportskog kolektiva. – Nadam se da svojim rezultatima opravdavamo ulaganja Osječko-baranjske županije, a sredstva koja su nam dodijeljena putem ovog javnog poziva iskoristit ćemo za nabavu opreme koja nam je prijeko potrebna – zaključio je Mesić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.