Kineski visokokvalitetni razvoj stvorio prilike za međunarodna poduzeća

Foto: VCG

Kineska usredotočenost na razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga i promicanje visokokvalitetnog razvoja stvorit će sjajne prilike za poduzeća u zemlji i inozemstvu i dati snažan poticaj globalnom gospodarskom oporavku i rastu, priopćilo je vrhovno kinesko tijelo za gospodarsko planiranje.

Kina će poduzeti čvrste korake kako bi ubrzala razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga, potaknula industrijske inovacije putem tehnoloških inovacija, ubrzala nadogradnju tradicionalnih industrija i potaknula industrije u nastajanju, rekao je Zheng Shanjie, čelnik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, na kineskom razvojnom forumu 2024. koji je u nedjelju otvoren u Pekingu.

Kina će nastojati integrirati digitalne tehnologije u sektor realnog gospodarstva i naprednu proizvodnju s modernom uslužnom industrijom te će poticati nove pokretače rasta u područjima kapo što su bioproizvodnja, komercijalni svemirski letovi, novi materijali i gospodarstvo na malim visinama, rekao je Zheng.

Također će se uložiti više napora u poticanje industrija usmjerenih na budućnost, otvaranje novih područja poput kvantne tehnologije i bioloških znanosti te pokretanje inicijative “umjetna inteligencija plus”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.