Kina obećala dodatno širenje otvaranja na visokoj razini za strana ulaganja

Foto: VCG

Kina će dodatno proširiti otvaranje na visokoj razini, pružajući više mogućnosti stranim ulagačima za uključivanje u dublje poslovanje u zemlji, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo trgovine.

Dok Kina nastavlja s ukidanjem ograničenja pristupa tržištu u proizvodnom sektoru, također će unaprijediti otvaranje sektora kao što su telekomunikacije i medicinska skrb kako bi se stvorilo više trgovačkih i investicijskih mogućnosti za strane ulagače, rekla je zamjenica ministra trgovine Guo Tingting na Kineskom razvojnom forumu 2024.

Kina će također pokrenuti kampanju za poticanje ulaganja, nastaviti optimizirati usluge i u potpunosti osigurati ravnopravan nacionalni tretman za poduzeća financirana iz inozemstva, rekla je Guo.

“Nastavit ćemo jačati inovacijski zamah i aktivno sudjelovati u globalnoj industrijskoj i opskrbnoj suradnji”, dodala je Guo, dodajući da će Kina nastojati razviti nove tehnologije, industrije i poslovne modele, proširiti uslužnu i digitalnu trgovinu te unaprijediti inovativan razvoj poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.