Kineski premijer sastao se s predsjednikom Svjetske banke, pozivajući na bliže partnerstvo

Kineski premijer Li Qiang sastao s u ponedjeljak u Pekingu e s predsjednikom Svjetske banke Ajayem Bangom, pozivajući na bliže partnerstvo.

Li je rekao da je Kina najveća zemlja u razvoju na svijetu i ostvaruje plodnu suradnju sa Svjetskom bankom više od 40 godina. Zemlja je voljna graditi bliže partnerstvo sa Svjetskom bankom, jačati suradnju u području znanja, ruralne revitalizacije i zdravstvene zaštite, promicati provedbu Globalne razvojne inicijative i dati pozitivan doprinos rješavanju klimatskih promjena i drugih globalnih izazova.

Kina podržava plan reformi Svjetske banke i nada se da će banka postaviti razvoj u središte te reforme, povećati doprinos u utvrđenim područjima smanjenja siromaštva i razvoja, povećati zastupljenost zemalja u razvoju i preuzeti učinkovitiju ulogu u globalnom upravljanju, napomenuo je.

Rekao je da će Kina nastaviti jačati makro kontrolu i uvesti više mjera koje su pogodne za održavanje stabilnih očekivanja i rasta te poticati i jačati nove pokretače rasta kako bi dala veći doprinos svjetskom gospodarskom rastu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.