MIIT: Kina ima preko 850 milijuna 5G korisnika

Foto: VCG

Podaci Ministarstva industrije i informacijske tehnologije (MIIT) pokazuju da do kraja veljače najveći kineski bežični operateri, uključujući China Mobile, China Telecom, China Unicom i China Broadnet, imaju ukupno 1,746 milijardu korisnika mobilnih telefona, od kojih 851 milijun koristi 5G, izvijestila je Kineska medijska grupa.

Kumulativni promet kineskog mobilnog interneta dosegao je 48,76 milijardi gigabajta u posljednjih 12 mjeseci, što je povećanje od 16,6 % na godišnjoj razini.

Komunikacijska industrija bila je stabilna u prva dva mjeseca ove godine, a ukupan obujam telekomunikacijskog poslovanja zadržao je dvoznamenkasti rast.

Tri glavne kineske telekomunikacijske tvrtke ostvarile su ukupan poslovni prihod od 292,3 milijarde juana (oko 40,5 milijardi dolara) u siječnju i veljači, što je povećanje od 4,3 %. Prihodi sektora u nastajanju, kao što su računalstvo u oblaku i veliki podaci, dosegli su 75,76 milijardi juana, što je 25,9 % ukupnih prihoda i povećanje od 11,3 % na godišnjoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.