Glasnogovornik: Suradnja Kine i Hondurasa daje rezultate od uspostave diplomatskih veza

Foto: VCG

Kina i Honduras ostvarili su plodnu suradnju u mnogim područjima od uspostave diplomatskih veza prije godinu dana, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Lin Jian.

“Danas Kina i Honduras slave prvu godišnjicu uspostavu diplomatskih odnosa”, rekao je Lin, dodavši da su Kina i Honduras prije godinu dana uspostavili diplomatske odnose na temelju načela jedne Kine, čime su otvorili novo poglavlje u bilateralnim odnosima.

Kina i Honduras čvrsto se međusobno podržavaju u pitanjima koja se tiču temeljnih državnih interesa od uspostave diplomatskih veza te ostvaruju plodnu suradnju u gospodarstvu i trgovini, poljoprivredi, znanosti i tehnologiji, obrazovanju, turizmu i drugim područjima, dodao je Lin.

Lin je rekao da Kina pridaje veliku važnost odnosima s Hondurasom te će surađivati s Hondurasom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigli državni čelnici, daljnjoj konsolidaciji međusobnog političkog povjerenja i produbljivanju bilateralne suradnje.

Vjerujemo da će zajedničkim naporima obiju zemalja prijateljstvo Kine i Hondurasa izrasti u visoko stablo i donijeti više plodova, rekao je Lin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.