Vodeći kineski diplomat susreo se s američkim izaslanstvom u Pekingu

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u utorak u Pekingu s upraviteljem Nacionalnog odbora za američko-kineske odnose (NCUSCR-a, eng. National Committee on U.S.-China Relations) Evanom Greenbergom i predsjednikom odbora Stephenom Orlinsom.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da je glavno opterećenje u odnosima Kine i SAD-a američko pozicioniranje Kine kao najvažnijeg strateškog konkurenta i najvažniji geopolitički izazov. Sjedinjene Američke Države trebale bi surađivati s Kinom kako bi pružile veću podršku i olakšale razmjenu između dva naroda, unaprijedile međusobno razumijevanje kroz kontakte licem u lice i stabilizirale, poboljšale i unaprijedile bilateralne odnose, rekao je Wang.

Greenberg i ostali članovi izaslanstva kazali su da američko-kineski odnosi počinju kontaktom, koji ne znači kompromis, ali je jedini put za zdrav i ispravan razvoj bilateralnih odnosa. NCUSCR će nastaviti igrati pozitivnu ulogu u promicanju razmjena i kontakata između SAD-a i Kine, rekao je Greenberg.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.