Kineski ministar vanjskih poslova: Kina će unaprijediti koordinaciju s Arapskom ligom

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u četvrtak u Pekingu s Ahmedom Mustafom Fahmijem, novim čelnikom kineskog predstavništva Lige arapskih država, pri čemu su   obećali zajednički rad na unaprjeđenju kinesko-arapskih odnosa.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, izrazio je dobrodošlicu Fahmiju na  novu dužnost u Kini.

Istaknuo je da su kinesko-arapski odnosi u najboljem razdoblju u povijesti. Kina je spremna raditi s Ligom arapskih država na provedbi konsenzusa koji su postigli čelnici obiju strana i unaprijediti izgradnju zajednice kinesko-arapskih država koja dijeli budućnost, rekao je Wang.

Ove godine obilježava se 20. godišnjica uspostave Kinesko-arapskog foruma za suradnju, a Kina će biti domaćin 10. ministarskog sastanka tog foruma, rekao je Wang, napominjući da bi Kina i arapske zemlje trebale iskoristiti priliku za unaprjeđenje koordinacije u pitanjima od zajedničkog interesa i jačanju podrške pravednom zalaganju palestinskog naroda za  obnovu legitimnih nacionalnih prava.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.