Šef austrijskog poslovanja potvrđuje poslovnu otpornost Hong Konga i buduće izglede usred globalnih izazova

U intervjuu za CGTN, Wilhelm Brauner, predsjednik Austrijske gospodarske komore Hong Kong i Macao, podijelio je svoje veliko iskustvo i uvide u poslovanje u posebnoj administrativnoj regiji Hong Kong.

Browner, koji je u Hong Kong stigao 1996., prisjetio se svog putovanja koje je započeo kao pomoćnik povjerenika za trgovinu prije nego što je prešao u privatni sektor. Naglasio je svoje uvjerenje u Hong Kong kao idealno poslovno središte, navodeći njegovu jednostavnost i učinkovitost u uspostavljanju poslovanja i pridržavanje vladavine zakona.

Predsjednik je istaknuo jednostavan porezni sustav Hong Konga i nisko birokratsko opterećenje za poduzetnike, uspoređujući ga s europskim sustavima. Pohvalio je i gradske javne usluge usmjerene na korisnike.

Istaknuo je i da je percepcija Hong Konga u Europi često oblikovana medijskim prikazima koji ne odgovaraju uvijek stvarnosti na terenu. Prema njegovom iskustvu, neki posjetitelji Hong Konga nakon pandemije vidjeli su grad koji je nepromijenjen te su se oduprijeli svojim negativnim očekivanjima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.