U Xi’anu pokrenuto Tajništvo Mehanizma Kine i središnje Azije

Kina i pet srednjoazijskih zemalja – Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan, održale su u subotu svečanost u gradu Xi’anu u pokrajini Shaanxi povodom pokretanja tajništva Mehanizma suradnje Kine i središnje Azije.

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi, kazahstanski zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Murat Nurtleu, kirgistanski ministar vanjskih poslova Jeenbek Kulubaev, tadžikistanski ministar vanjskih poslova Sirojiddin Muhriddin, zamjenik premijera Turkmenistana i ministar vanjskih poslova Rashid Meredov i uzbekistanski ministar vanjskih poslova Bakhtiyor Saidov poslali su svoje čestitka.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), pohvalio je suradnju između Kine i zemalja Srednje Azije u okviru Mehanizma Kina-Srednja Azija pokrenutog prije četiri godine.

Wang je rekao da uspostava tajništva znači da je konsenzus koji su postigli šefovi država Kine i zemalja Središnje Azije proveden i pokazuje međunarodnoj zajednici čvrstu odlučnost šest zemalja da zajedno rade na razvoju i suradnji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.