Izvješće: Kina postigla visokokvalitetan razvoj u pet glavnih područja

Foto: VCG

Kina je napravila značajne korake u visokokvalitetnom gospodarskom i društvenom razvoju, naročito u pet glavnih područja, odnosno dobrobiti ljudi, potrošnji, proizvodnji, infrastrukturi i uslugama, navedeno je u izvješću objavljenom u nedjelju.

Izvješće, koje su zajednički objavili Institut za financijske studije Chongyang kineskog Sveučilišta Renmin i suradnički trustovi mozgova iz Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Kanade i Indije, naglašava “složeni interes” u razvoju Kine.

Kontinuirana akumulacija kineske modernizacije donosi razvoj složenih interesa, služeći kao pokretačka snaga za održiv gospodarski rast i prosperitet Kine. “Složeni interesi” u Kini obilježeni su stabilnošću prinosa, dugoročnom akumulacijom i održivošću, navedeno je u izvješću.

Zamah kineske modernizacije, obilježen razvojem “složenih interesa”, usredotočen je na poduzimanje inicijativa vođenih inovacijama, produbljivanje reformi, širenje otvaranja i promicanje zelenog razvoja, stoji u izvješću.

Na simpoziju održanom nakon objave izvješća, stručnjaci i znanstvenici iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Velike Britanije, Kanade, Brazila i drugih zemalja raspravljali su o potencijalima i perspektivama kineskog gospodarskog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.