Kina predstavila plan za budućnost vođenu podacima

Foto: VCG

Na prvoj Nacionalnoj radnoj konferenciji o podacima, održanoj u Pekingu 1. i 2. travnja, zacrtan je smjer budućnosti Kine koja se temelji na podacima. Tijekom konferencije, značajnog koraka naprijed, određena je sveobuhvatna strategiju za jačanje podatkovne infrastrukture, promicanje dijeljenja i korištenja podataka i izgradnju uspješnog podatkovnog okruženja.

Nacionalna uprava za podatke, vladina agencija odgovorna za nadzor podataka u Kini, najavila je planove za poticanje reformi tržišta podataka. Očekuje se da će inicijativa pojednostaviti mehanizme dijeljenja i korištenja podataka, uspostavljajući ravnotežu između javnih i tržišnih interesa. Također će istražiti inovativne proizvode i usluge temeljene na podacima.

Na konferenciji je naglašena važnost čvrstog regulatornog okvira, koji uključuje razvoj standardiziranih formata podataka te je uspostavljen protokol za sigurnost podataka i provedbu jasnih politika upravljanja podacima.

Prepoznajući važnost računalne snage za podršku aplikacijama koje se temelje na podacima, sudionici konferencije istaknuli su izgradnju nacionalne integrirane mreže računalne snage kao glavni prioritet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.