Koncertni ciklus grada nastavlja se ove subote

Koncertni ciklus grada nastavlja se ove subote, 6.4. s početkom u 20.00 sati orguljaškim koncertom u crkvi sv. Križa u osječkoj Tvrđi. Ugledna hrvatska orguljašica Elizabeta Zalović i trubač Marin Zokić izvest će koncertni repertoar za orgulje i trubu na kojem će se naći djela Bacha, Albinonija i Clarkea, ali i domaćih skladatelja koji su skladali za orgulje: Lešćana i Klobučara.

Elizabeta Zalović renomirana je hrvatska orguljašica i profesorica orgulja na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato, prvog na ovim prostorima, s kojim je snimila dva nosača zvuka i s kojim redovito nastupa  u zemlji i inozemstvu. Solistički je održala niz recitala i ostvarila mnogobrojne nastupe, između ostalih i na Dubrovačkim ljetnim igrama, Muzičkom biennaleu, Danima hrvatske glazbe, ciklusu Lisinski subotom i drugima…

Marin Zokić prvi je trubač Zagrebačke filharmonije, izvanredni profesor trube na Muzičkim akademijama u Zagrebu i Sarajevu i solist na trubi koji nastupa uz hrvatske orkestre: Zadarski, Varaždinski i Hrvatski komorni orkestar, Zagrebačku filharmoniju i Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split..

Duo Zalović-Zokić na koncertu u Osijeku izvest će neka od kapitalnih djela za orgulje i trubu skladatelja koji su velikim djelom pisali upravo za orgulje: Tomasa Albinonija, J.S. Bacha, Mate Lešćana, Anđelka Klobučara, i J. Clarkea.

Koncert će se održati u subotu, 6.4. s početkom u 20.00 sati u Crkvi sv. Križa u osječkoj Tvrđi. Koncert je dio Koncertnog ciklusa grada. Ulaz je SLOBODAN.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.