Počelo obilježavanje četvrtog nacionalnog Tjedna zdravlja u vrtiću

U sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, u ponedjeljak je diljem Hrvatske počelo obilježavanje četvrtog nacionalnog Tjedna zdravlja u vrtiću tijekom kojega će se predškolskoj djeci kroz zanimljive i edukativne sadržaje prezentirati zdravi stilovi života.

Svjesni činjenice da se zdravstvene navike i briga o zdravlju uče od najranijeg djetinjstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) svake godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, obilježava i Tjedan zdravlja u vrtiću.

Ove je godine četvrti takav tjedan te će od 8. do 12. travnja vrtićkoj djeci biti ponuđene brojne zabavne aktivnosti, natjecanja i drugi zanimljivi i edukativni sadržaji.

Sadržaji su pripremljeni u suradnji s Finskom organizacijom srca. HZJZ najavljuje proslavljanje “Smart family u vrtiću!”, finskog modela dobre prakse u području promicanja zdravih stilova života i prevencije prekomjerne tjelesne mase u djece i obitelji.

Sadržaji su organizirani kroz pet brošura – Aktivnosti za rad u skupini, Edukativni materijali, Materijali za obitelji, Materijali za rad s obiteljima i Materijali za procjenu.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom epidemiologinje Sanje Musić Milanović.

Cilj je djeci osvijestiti važnost brige o zdravlju, približiti im zdrave navike i poticati razvoj zdravstvene pismenosti kod najmlađih., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.