Redoviti godišnji trening sigurne vožnje

Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Redoviti godišnji trening sigurne vožnje policijskih službenika-prometnih motociklista održan je na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin. Uz 20 djelatnika Policijske uprave Osječko-baranjske na službenim motociklima poligon je prošlo i 20-ak članova Moto kluba Osijek.

 

Početkom motociklističke sezone djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske, odnosno njihovi službenici prometni motociklisti, redovito prolaze trening sigurne vožnje na poligonu Sportske zračne luke Osijek-Čepin. Među 20 vozača bio je i prvak Hrvatske u natjecanju službenih motocikala policije Ivan Ljubas: “Mi se tijekom cijele godine pripremamo za ovo natjecanje, a logično je da se vještina usavršava što se više vozite. Ja sam od malih nogu na motociklu, vozim gotovo cijelu godinu, no početkom sezone ponovno je potrebno malo usavršiti svoje vještine”, rekao je Ivan Ljubas.

Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

 

Uz policijske motocikliste poligon je prošlo i 20-ak članova Moto kluba Osijek koji se priključuju akciji već dugi niz godina: “Nalazimo se niz godina i to se pokazalo vrlo učinkovito. Ponosimo se ovim radom i mislim da smo jedini moto klub u Hrvatskoj koji ima ovakvu suradnju s policijskom upravom, u našem slučaju Osječko-baranjskom. Iako su naši članovi većinom dugogodišnji vozači motocikala, preventive i upoznavanja sa svojim vozilom nikad dosta, posebice početkom sezone kao sada”, rekao je predsjednik Moto kluba Osijek Zdravko Bošnjak, a službenik osječke Prometne policije Romeo Molnar poslao poruku svom vozačima, a ne samo onima na dva kotača: “Dolaskom lijepog vremena u prvi nam plan dolaze vozači na dva kotača. Kako motociklisti tako i mopedisti, biciklisti, vozači skutera, romobila… Kako pripremamo vozače da se pripreme za sezonu, tako apeliramo i na druge vozače da obrate pozornost na ove ranjive skupine vozača. Svake godine prije početka proljetno-ljetne sezone, odnosno prije nego policijski motociklisti i službeno izađu u nadzor i upravljanje prometom, mi organiziramo ovakvu vježbu u suradnji s Moto klubom Osijek i djelatnicima Ravnateljstva policije koji su supervizori ovog programa. Cilj je motocikliste malo uhodati sa zimske vožnje na četiri vožnju na dva kotača i vratiti im taj osjet kako bi poboljšali svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu”, rekao je Romeo Molnar i pozvao sve vozače motocikala da poštuju ograničenje brzine i nose zaštitnu opremu, u prvom redu kacigu.

Polaznici treninga sigurne vožnje na kraju su se uputili na promotivnu vožnju ulicama grada Osijeka kako bi pravovremeno podsjetili građane na veću nazočnost motociklista na prometnicama, kao i sve prednosti i opasnosti koje ova kategorija sudionika u prometu donosi., stoji u objavi Radio Osijeka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.