CGTN-ova anketa: 80% ispitanika pohvalilo međunarodni utjecaj Kine

Povodom posjeta kineskog predsjednika Xi Jinpinga Francuskoj, istraživanje koje su Kineska medijska grupa, CGTN i kinesko Sveučilište Renmin proveli preko Međunarodnog komunikacijskog istraživačkog instituta za novo doba za 1513 francuskih ispitanika pokazuje kako 80,2 % francuskih ispitanika vjeruje da je Kina velika i utjecajna država, a njih 70,3 % smatra Kinu uspješnom zemljom.

Razvoj Kine je prilika za svijet, uključujući Francusku. Istraživanje pokazuje da ispitanici u Francuskoj visoko hvale postignuća kineskog visokokvalitetnog gospodarskog razvoja i otvaranja na visokoj razini. 91,5 % ispitanika cijeni veliku gospodarsku snagu Kine, s 95,9 % ispitanika u dobi od 18 do 24 godine i 97,2 % s visokim prihodima misle isto. Osim toga,

89,8 % ispitanika vjeruje da kinesko gospodarstvo brzo raste, a 72,7 % se slaže da je Kina dala izniman doprinos svjetskom gospodarstvu. Osim njih, 88,8 % Francuza smatra da je Kina jaka u znanosti i tehnologiji, a to mišljenje dijeli i 89,3 % ispitanika u dobi od 45 do 54 godine i 89,4 % starijih od 55 godina. Još 76,8 % ispitanika prepoznaje napore Kine u znanstvenim i tehnološkim inovacijama posljednjih godina. Njih 71,4 % vjeruje da je brz uspon znanosti i tehnologije u Kini dao novi poticaj globalnim inovacijama u znanosti i tehnologiji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.