Obilježen Dan osječke Industrijske četvrti

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija te mnogi drugi uzvanici obilježili su Dan Gradske četvrti Industrijska četvrt i crkveni god Župe sv. Josipa Radnika.

Tom prigodom se odala počast u spomen žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja Hrvatskog dragovoljca branitelja Domovinskog rata, a nakon toga je održana i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt u dvorcu „Mačkamama“.

„Kada govorimo o ulaganjima grada Osijeka u ovu gradsku četvrt, u odnosu na prošlu godinu, Grad Osijek povećao je sredstva za 16 do 17% i ona sada iznose oko 84.000,00 EUR. Također, kada govorimo o nekim projektima u bližoj budućnosti, istaknuo bih da je ugovorom između Državnih nekretnina i Grada Osijeka Vila Hermann, odnosno Dvorac Mačkamama prešao u vlasništvo Grada Osijeka, što je stvorilo pretpostavke za njegovu obnovu koja će se dogoditi u neko skorije vrijeme. U partnerstvu s Osječkom-baranjskom županijom proširit će se i dom za umirovljenike, a isto tako najavljen je i veliki projekt, a to je izgradnja Kliničkog bolničkog centra u vrijednosti preko 700 milijuna eura.“, istaknuo je Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

„Ovdje smo kako bismo čestitali svima onima koji se nalaze u ovoj gradskog četvrti, ali i Gradu Osijeku na lijepim projektima koje rade za ovu četvrt, u kojoj se nalazi i niz županijskih institucija. Nedavno je Grad ovdje otvorio i IT centar, ali znamo da je ovdje planirana i izgradnja novog KBC-a, novog Zavoda za hitnu medicinu, kao i sve ostale komunalne i infrastrukturne projekte koje Grad provodi u ovoj četvrti.“, izjavio je župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

„Želja nam je u budućnosti oživjeti započete planove, a to je revitalizacija Dvorca Mačkamama koji bi postao središte naše gradske četvrti u kojem bi bilo mjesto okupljanja građana iz ovog dijela grada. Cilj nam je omogućiti da se u dvorcu nalaze sadržaji koji će biti namijenjeni građanima svih uzrasta.“, zaključio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.