Broj putovanja u Kinu narastao uoči prvosvibanjskih praznika

Foto: VCG

Entuzijazam putnika visok je zbog prvosvibanjskih praznika, objavio je nedavno Ctrip, kineska internetska putnička agencija, u najnovijem turističkom izvješću o kineskom tržištu. Broj dolaznih i odlaznih putovanja jasno je porastao.

Prema Kineskoj turističkoj akademiji, podaci pokazuju da dolazni turisti uglavnom dolaze iz Malezije, Tajlanda, Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Francuske i drugih zemalja. Gradovi kao što su Šangaj, Guangzhou, Peking, Hangzhou, Chengdu, Shenzhen, Chongqing, Xi’an, Qingdao i Tianjin najpopularniji su među stranim turistima u Kini.

Prvog dana prvosvibanjskih praznika veliki broj stranih turista koji su ulazili u grupama sudjelovao je u 144-satnom turističkom programu bez vize, koji ljudima iz određenih zemalja omogućuje šestodnevno putovanje u odabrana područja Kine bez podnošenje zahtjeva za vizu unaprijed.

Prema statističkim podacima, više od 800 stranih turista koji su koristili program putovanja bez vize od 144 sata ušlo je i izašlo kroz luku Luohu, a turisti iz cijelog svijeta također brzo prolaze carinu u toj luci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.