Dinko Huis pobjednik šahovskog brzopoteznog turnira

Dinko Huis pobjednik devetog brzopoteznog turnira.
Šahovski dom Zrinjevac u Osijeku ugostio je 27 šahista na 9 brzopoteznom turniru Osječkog šahovskog saveza i šahovskog kluba Mladost.
Igralo se 9.kola po švicarskom sistemu uz tempo igre 5min + 3 sekunde za svaki odigrani potez, a sudio je državni sudac Renato Vince iz Osijeka.
Zanimljive partije i završnice bile su tijekom cijelog turnira na kome je pobijedio majstorski kandidat Dinko Huis član ŠK Belišće sa 7,5 bodova. Prava drama odvijala se u posljednjem kolu turnira kada je vodeći Dinko Huis izgubio od FIDE majstora Vladimira Nestorovića te su ga pobjedama dostigli prvi favorit međunarodni majstor Nenad Mrkonjić i mladi Fran Topalić iz ŠK Ferit. Dopunski kriteriji donijeli su trijumf Huisu. Iza njih sa pola boda manje našao se Nestorović član ŠK HVIDRA iz Osijeka, a peto mjesto zauzeo je mladi Luka Jovčić iz ŠK Ferit.
Najbolji nagrađeni igrač do 20 godina bio je Dominik Brleković član ŠK Damin gambit iz  Osijeka. Nagrađenima igračima nagrade je uručio predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.