HDZ i DP postigli dogovor

Predsjednik HDZ-a i tehničke vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da su u pregovorima s Domovinskim pokretom (DP) dogovorili da tri resora pripadnu toj stranici, uključujući demografiju, zbog čega se osniva novo ministarstvo.

– Danas smo imali još jedan krug razgovora. Dogovorili smo partnerstvo u kontekstu kreiranja nove parlamentarne većine i skupljanje potpisa meni kao mandataru treći put za treći mandat na čelu vlade, rekao je.

– Postigli smo dogovor o strukturi iduće vlade. Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u, kazao je.

– Novo ministarstvo koje će se osnovati na temelju današnjega središnjeg državnog ureda za demografiju bit će ministarstvo demografije, kazao je premijer dodavši da već niz godina govore da su demografija i demografska revitalizacija ključno pitanje opstanka cijele nacije.

– Zato smo jedni od prvih na razini EU-a koji uvode ministarstvo za demografiju. Kao vlada predložili  smo Saboru donošenje strategije demografske revitalizacije. To je prvi resor, rekao je.

– Drugo je Ministarstvo poljoprivrede s obzirom na to da je DP mahom baziran u Slavoniji. Za to ministarstvo pokazali su poseban interes, nastavio je.

– Treće je da se trenutačno vrlo veliko Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja podijeli na pola i da pola tog budućeg novog ministarstva preuzme kandidat ili kandidatkinja DP-a, dodao je.

O podizanju plaća ministrima rekao je da to nije samo prijedlog Marija Radića nego su i oni to imali u planu i prije.

– Izborni gubitnici vodili su postizbornu kampanju gdje su napadali nas i sve one koji su htjeli s nama, no oni će se sada baviti sobom, a mi ćemo se baviti onime čime smo i do sada, rekao je.

– Ljudi su svoje rekli 17. travnja, mi smo treći put zaredom pobijedili i krećemo dalje, ustvrdio je., više pročitajte na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.