Kulturna razmjena Kine i Srbije održana je u Beogradu

Dana 7. svibnja po lokalnom vremenu, Kineska medijska grupa(CMG) i Srpska nacionalna radio-televizija zajednički su organizirali događaj kulturne razmjene “Kina i Srbija su kao susjedi udaljeni tisućama milja” u Beogradu. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je video poruku kojom je čestitao događaju na potpunom uspjehu.

Događaju su nazočili potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, direktor Kineske medijske grupe Shen Haixiong, ministar kulture Srbije Nikola Selaković i drugi.

Shen Haixiong je rekao da je Srbija u srcima kineskog naroda srdačan “gvozdeni prijatelj”. Posljednjih godina Kineska medijska grupa(CMG) surađivala je s mnogim medijima u Srbiji zajednički producirati i emitirati niz dokumentarnih filmova te zajednički organizirala medijske aktivnosti. U sljedećem koraku CMG će pokrenuti i širu suradnju s srpskim medijama. Nada se da će proširiti kanali za međuljudsku i kulturnu razmjenu između dviju zemalja i da će se dati novi poticaj izgradnji zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost.

Vulin je rekao kako su međuljudske i kulturne razmjene neiscrpna pokretačka snaga za produbljivanje i razvoj bilateralnih odnosa te važna poveznica između dvaju naroda. Srbija je voljna surađivati s CMG-om i drugim kineskim medijima na daljnjem produbljivanju razmjene i suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.