Kineska središnja banka: Monetarna politika u prvom kvartalu uravnotežena i učinkovita

Narodna banka Kine (PBOC) u subotu je objavila svoju procjenu provedbe kineske monetarne politike za prvo tromjesečje, ističući uravnoteženu i učinkovitu strategiju koja je postavila temelje za gospodarski oporavak u povoljnom monetarnom i financijskom okruženju.

Naglašavajući važnost održavanja dostatne likvidnosti, izvješće je istaknulo značajan pomak na početku godine. Smanjenje omjera obvezne pričuve od 0,5 postotnih bodova, što je omogućilo ulijevanje preko 1 trilijuna juana (153,85 milijardi dolara) u srednjoročnu do dugoročnu likvidnost, jačajući otpornost gospodarstva.

Primjena višestranog pristupa, mješavina operacija na otvorenom tržištu, srednjoročnih kreditnih mogućnosti i alata za ponovno kreditiranje i reeskontiranje osigurali su primjerenost likvidnosti, dodatno ojačavši financijsku stabilnost.

Također se nastojalo stabilizirati i smanjiti troškove financiranja. Provedeno je ciljano smanjenje kamatnih stopa za rekreditiranje i reeskontiranje od 0,25 postotnih bodova za ruralni sektor i mala poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.